Teigerdigital –

Wat is online marketing?

Online Marketing is een veelgehoorde term, maar wat houdt het nu eigenlijk in? Online Marketing wordt ook wel internetmarketing genoemd. Door middel van Online Marketing kunnen bedrijven en organisaties producten of diensten promoten via online kanalen. Een aantal voordelen van Online Marketing zijn de meetbaarheid van de resultaten, het lage kostenplaatje en de gerichtheid waarmee doelgroepen bereikt kunnen worden. Er zijn verschillende soorten Online Marketing. De meest voorkomende manieren om online te adverteren zijn via Google Adwords, Social Media, e-mail en lead generation.

Google Adwords
Er zijn verschillende manieren om je bedrijf of product online te promoten. Google heeft hiervoor een speciaal Online Marketing programma ontwikkeld, genaamd Google Adwords. Met dit programma kun je door middel van advertenties jouw publiek bereiken. Adwords geeft je de mogelijkheid om een zeer specifiek publiek te bereiken en je kunt er zoekwoorden van Google gebruikers vinden.

Ook biedt het programma inzicht in hoe je ‘ads’ (advertenties) presteren. Daarnaast zijn er nog talloze andere mogelijkheden om een advertentie zo doelgericht mogelijk te maken. Omdat Adwords zoveel mogelijkheden heeft, is het behoorlijk complex. Adverteren via Google Adwords is zeer doelgericht maar vergt de nodige expertise. Ik ben expert op het gebied van Google Adwords en help je hier graag mee. Zo weet je zeker dat jouw advertentie op de juiste manier gepromoot wordt, en kun jij je focussen op andere belangrijke taken.

Social Media Marketing
Bij Social Media Marketing maakt een bedrijf of organisatie gebruik van Social Media kanalen zoals bijvoorbeeld Facebook, Twitter of Instagram. Social Media Marketing is een relatief goedkope manier van Online Marketing. Vandaar dat veel bedrijven hier gebruik van maken. Je kunt gratis adverteren of voor een zelf gekozen bedrag. Hierbij kun je o.a. de doelgroep instellen en zien hoe het bereik van een advertentie is. Een voordeel van Social Media Marketing is de bereikbaarheid. Mensen kunnen berichten liken, erop reageren en ze delen met hun netwerk, die ook op hun beurt het bericht weer kunnen delen. Ten tweede gebruikt tegenwoordig bijna iedereen Social Media. Niet gek dus dat we tegenwoordig veel reclame op Social Media zien.

E-mailmarketing
Het sturen van mailings naar potentiële of bestaande klanten noemen we, niet heel verrassend, e-mailmarketing. E-mailmarketing is direct, snel en goedkoop. Het doel kan het aanzetten tot herhaalaankopen, het promoten van een dienst of product of het werven van nieuwe klanten zijn. Een voordeel van e-mailmarketing is de meetbaarheid. Je kunt namelijk precies zien hoeveel mensen de mail hebben ontvangen en hoe vaak deze geopend is. Dit kun je goed gebruiken bij toekomstige mailings. E-mailmarketing is dan ook een populaire vorm van Online Marketing.

Wat is online marketing - Teigerdigital

Lead generation
Lead generation is een marketingvorm waarbij een lead- dit is een potentiële klant met interesse in een bepaald product of dienst- naar je website ‘toegetrokken’ wordt in ruil voor gegevens. Een bekende vorm van lead generation is het inschrijven voor een e-book of een kortingscode. Je levert wat contactgegevens aan en daarna kan je bijvoorbeeld een e-book downloaden. Je kunt het een beetje zien als ruilen. Ook prijsvragen worden vaak ingezet om leads te verzamelen.

Maar hoe weet je nu wat de juiste marketingstrategie voor jouw bedrijf is? En welke online tool kun je het beste inzetten? Online Marketing is continue in ontwikkeling en het is niet altijd even gemakkelijk om up-to-date te blijven. De vele mogelijkheden kunnen het lastig maken om door de ‘bomen’ het bos te zien. Teigerdigital is een digital explorer en helpt je door deze digitale jungle heen. Samen vinden we jouw weg op het web. Ben je op zoek naar een specialist in Online Marketing in Maassluis of Zuid Holland? Teigerdigital is expert op het gebied van Online Marketing, Google Advertising en website- en webshop ontwikkeling.

Bekijk wat ik voor u kan betekenen! 

Leave a Reply